Tạp chí

Xây dựng quy trình định lượng 6-gingerol và hesperidin trong chế phẩm viên nang citrus bằng phương pháp sắc ký lỏng hiệu năng cao (Tạp chí Dược liệu, tập 16, số 1+2/2011)

Xây dựng quy trình định lượng 6-gingerol và hesperidin trong chế phẩm viên nang citrus bằng phương pháp sắc ký lỏng hiệu năng cao (Tạp chí Dược liệu, tập 16, số 1+2/2011)

Summary

Development of High Performance Liquid Chromatography (HPLC) Method for Quantitative Analysis of 6-Gingerol and Hesperidin in Citrus Capsules

An HPLC-PDA method for quantitative analysis of 6-gingerol and hesperidin in citrus capsules has been developed. A comprehensive validation of the method including sensitivity, linearity, repeatability, and recovery was conducted. The chromatographic separation was performed on a C18 column by gradient elution with water and acetonitrile. The methodological validation gave acceptable linearities (r > 0.9985) and the average recovery of hesperidin and 6-gingerol added to samples were 98.51% and 98.56% with RSD of 0.21% và 0.16%, respectively. The method could be used to simultaneous quantification of 6-gingerol and hesperidin inZingiber officinale and Citrus nobilis or products origin from these plants

(Nguồn tin: )