Tạp chí

Xây dựng phương pháp định lượng -caroten trong một số củ quả bằng hệ máy LC-MSD ion trap agilent 1200 series (Tạp chí Dược liệu, tập 15, số 5/2010)

Xây dựng phương pháp định lượng -caroten trong một số củ quả bằng hệ máy LC-MSD ion trap agilent 1200 series (Tạp chí Dược liệu, tập 15, số 5/2010)

\n\tSummary

\n

\n\tQuantification of b-Carotene in Several Fruits and Vegetables

\n

\n\tby LC-MSD Ion Trap Agilent 1200 Series

\n

\n\tb-Carotene, a precursor of vitamin A, is a potent antioxidant agent and helpful in preventing various human diseases. Fruits and vegetables are considered as important sources of natural b-carotene. The present paper describes the extraction and quantification of b-carotene in several Vietnamese fruits and vegetables by the LC-MSD Ion Trap Agilent 1200 Series apparatus.

\n

\n\tKeywords: b-carotene, Vietnamese fruits and vegetables, LC-MS analysis.

(Nguồn tin: )