Tạp chí

Hợp chất phenol từ cao ethyl acetat của trái cây còng mù u (Tạp chí Dược liệu, tập 15, số 6/2010)

Hợp chất phenol từ cao ethyl acetat của trái cây còng mù u (Tạp chí Dược liệu, tập 15, số 6/2010)

\n\tSummary

\n

\n\tPhenolic Compounds from an Ethyl Acetate Extract of the Fruit of Calophyllum thorelii

\n

\n\tFive compounds, vanillic acid, 4-hydroxybenzoic acid, syringic acid, 5,7-dihydroxy-8-methoxyflavone and 6-deoxyisojacareubin, were obtained from the fruit of Calophyllum thorelii collected in central Vietnam. Their structures were determined by using spectroscopic methods (1H and 13C NMR, HSQC, HMBC, UV and IR).

\n

\n\t 

\n

\n\tKey words: Clusiaceae, Calophyllum thorelii, phenolic acids, flavone, xanthone

(Nguồn tin: )